Forbrukslån lav rente

Om du skal starte en bedrift eller pusse opp boligen din, eller bare ønsker å realisere en tur til din drømmedestinasjon, må du ha finansieringen i orden. Ikke alle har mulighet til å spare opp alle midlene en trenger raskt nok. Da kan et forbrukslån være løsningen. I denne artikkelen kan du lese mer om forbrukslån uten sikkerhet med lav rente.

Dette kan du bruke et forbrukslån lav rente til

Med et lån uten sikkerhet behøver du ikke å oppgi hva du skal bruke lånet til på forhånd. Dette skiller et forbrukslån fra for eksempel et billån eller boliglån. Når du skal kjøpe bil med billån, må banken på forhånd godkjenne bilen du skal kjøpe. Bruker du derimot et forbrukslån for å finansiere og realisere dine drømmer, slipper du å tenke på hva banken eventuelt synes om det.

Et forbrukslån uten sikkerhet er et svært fleksibelt lån du kan bruke til å for eksempel:

  1. Pusse opp bolig eller sekundærbolig
  2. Dekke et akutt økonomisk behov, som blant annet reparasjon av bil
  3. Starte opp en bedrift
  4. Utvidelse av virksomheten din
  5. Dekke nødvendig medisinsk behandling som tannlege

Utover at et forbrukslån uten sikkerhet er svært fleksibelt når det gjelder bruksområder, kreves det heller ikke sikkerhet for lånet. Dette betyr at du ikke behøver å eie egen bolig for å få innvilget lån. Du behøver heller ikke pantsette boligen din, noe som gjør at det vil ikke gå utover eiendom eller eiendelen dersom du skulle misligholde låneforpliktelsen din.

Slik får du forbrukslån lav rente

Det er opptil flere ting som er med på å kjennetegne et forbrukslån som har lav rente, som blant annet at den effektive renten er så lav som det er mulig å få den. Dette vil variere i henhold til din økonomiske situasjon. Deretter vil du mest sannsynlig ha svært gode betingelser som følge av en god og ryddig økonomi.

For at du skal kunne sikre deg et lån med lav rente, bør du blant annet starte med å få en oversikt over egen økonomi. Da vil du slippe å låne mer enn du har behov for. Til slutt bør du øke din forståelse for hvordan du påvirker din kredittscore. Det er nemlig denne som vil være med på å påvirke renten som blir satt for forbrukslånet ditt.

Din økonomiske situasjon

Å sette opp et budsjett kan være et svært godt hjelpemiddel for å få en god oversikt over økonomien din. Det finnes en rekke ulike budsjetter du kan ta utgangspunkt i på nett som hjelper deg med å sett opp slik at det blir rett. I budsjettet bør du ta med både inntekter og utgifter, spesielt faste utgifter som du alltid må betale. 

Når du setter opp et budsjett vil det bli enklere for deg å få en god oversikt over hvilke poster du kan spare inn penger på. I tillegg kan du se hvor mye penger du har til overs. Det du har til overs vil være det beløpet du har til rådighet og som kan brukes til å betjene et forbrukslån med.

Ditt økonomiske behov

Etter at du har fått satt opp et budsjett, vil du enkelt kunne se hvor mye du har mulighet til å bruke på å betjene et forbrukslån med lav rente. Dette vil også kunne gi deg en indikasjon på hvor mye penger du kan låne og sørge for at du ikke låner mer penger enn du kan betjene.

Det er også viktig å sette opp en plan for hva du har tenkt til å bruke pengene du skal låne på. Skal du for eksempel pusse opp boligen din, kan det være nyttig å finne ut av nøyaktig hva ting koster. Det vil også være lurt å ha en oversikt over hva du har fra før av selv, og hvor mye du vil trenge å låne. På den måten sørger du også for at du ikke tar opp et altfor stort lån og låner mer enn du behøver. Husk at forbrukslån også skal betales tilbake.

For å være på den sikre siden, kan du bruke en forbrukslånkalkulator. Dette er en gratis tjeneste på nett som lar deg se hvor mye et forbrukslån vil koste deg basert på:

  1. Ønsket lånebeløp
  2. Valgt løpetid
  3. Estimert rentesats
  4. Etableringsgebyr

Det du særlig bør legge merke til er hvordan totalkostnaden endrer seg ut ifra hvor lang nedbetalingstid du velger. Lang nedbetalingstid gir lave månedlige avdrag, men som oftest det dyreste lånet totalt. Velger du derimot en kort nedbetalingstid får du ofte høyere rente og månedlig avdrag. Likevel ender lånet opp med å være rimeligere totalt.

Sørg for en god kredittscore

Når du skal søke om et forbrukslån, vil det bli foretatt en kredittvurdering av deg og din økonomi. Informasjonen som blir innhentet i forbindelse med dette, forteller långiver hvor ansvarlig du er økonomisk og hvilken tilstand din økonomi befinner seg i. Kredittscoren din dannes på bakgrunn av informasjon som inkluderer flere faktorer:

  1. Alderen din
  2. Inntekten din
  3. Din totale gjeldsgrad
  4. Kreditthistorikken din
  5. Betalingshistorikken din

Disse detaljene benyttes til å avgjøre hvilken risiko du utgjør for et lån. Har du en god kredittscore, utgjør du en lavere risiko for mislighold. Viser det seg at du har en lav kredittscore, vil dette påvirke blant annet renten som blir satt for lånet. Jo lavere kredittscore, desto høyere vil også renten settes. Dette for å bøte på risikoen som du utgjør for lånet.

Det vil derfor være lurt at du sørger for at din kredittscore er så god som mulig. Da vil dette kunne sikre at du får et forbrukslån med god rente.

Forbrukslån lav rente uten sikkerhet

Når det er snakk om et forbrukslån, forbindes dette ofte med at lånet innvilget uten sikkerhet. Dette gjør blant annet at lånet er svært tilgjengelig for flere låntakere. Spesielt for dem som ikke kan stille sikkerhet i for eksempel bolig eller andre eiendeler.

At det ikke stilles sikkerhet for forbrukslånet gjør at lånet i utgangspunktet er et svært risikabelt lån for banken å innvilge. Denne risikoen gjør at rentene er høyere og når du ikke stiller sikkerhet vil dette også resultere i dårligere vilkår. Det er derfor viktig at du er klar over at når du skal søke om forbrukslån med lav rente, vil du ikke nødvendigvis få dette når du ikke stiller sikkerhet.

Tips: Se også vår artikkel om forbrukslån til bryllup.

Forbrukslån lav rente med sikkerhet

Dersom du er på utkikk etter det beste forbrukslån med lav rente, får du dette ved å stille sikkerhet for lånet. Du kan stille sikkerhet ved å bruke for eksempel boligen din eller annen egnet eiendom. Enkelte långivere kan også godta at du stiller sikkerhet i svært verdifulle gjenstander også.

Når du søker om et forbrukslån med god rente rente med sikkerhet, får du de beste vilkårene og betingelsene på markedet. Dette handler om at sikkerheten du stiller vil redusere risikoen for lånet. Skulle du for eksempel ikke betjene lånet i henhold til låneavtalen din, kan långiver kreve lånet betalt gjennom det du har pantsatt. I verste fall kan du bli nødt til å selge boligen din for å dekke långivers krav.

Forbrukslån lav rente med medlåntaker

Du kan når som helst sjekke din egen kredittscore på nett. Dette vil kunne gjøre at du kan estimere hvilken rentesats du vil få på ditt forbrukslån. Om du ser at kredittscoren ikke er all verden, finnes det flere tiltak du kan gjøre. Den mest effektive vil være å benytte deg av muligheten til å søke sammen med noen andre om du kan det. Dette handler om å søke med en medlåntaker.

En medlåntaker vil være like juridisk ansvarlig for lånet som deg, og kan for eksempel være en:

    1. Venn
    2. Familiemedlem
  1. Ektefelle eller partner
  2. Foreldre

Når du søker sammen med en annen person, øker du samtidig sikkerheten for lånet. Dette fordi dere er to stykker som begge er ansvarlig for lånet. Et resultat av dette blir at du kan oppleve å få bedre vilkår og betingelser, som blant annet inkluderer lavere rente for forbrukslånet ditt.

Få forbrukslån lav rente på dagen

Å få et forbrukslån med lav rente på dagen er spesielt aktuelt for dem som har behov for midler raskt. Dette kan for eksempel dreie seg om medisinsk behandling som ikke kan vente eller ved utskifting av ødelagte hvitevarer.

For å få innvilget et forbrukslån på dagen forutsetter dette imidlertid at du blant annet:

  1. Søker mens banken fremdeles har ordinær åpningstid
  2. Har en tilfredsstillende kredittscore
  3. Signerer låneavtalen elektronisk, med for eksempel BankID

I noen tilfeller kan en lånesøknad være komplisert. Da vil søknaden kunne kreve en manuell behandling. Dette betyr at søknaden din ikke har gått gjennom automatisk, men må ses på av et fysisk menneske. Det kan være mange årsaker til at dette skjer. Har du for eksempel søkt om forbrukslån med sikkerhet, må sikkerheten du har stilt vurderes. Om ikke søknaden din går gjennom automatisk, vil du normalt få vite hvor lang tid du kan regne med at behandlingen vil ta.

Så snart du har signert låneavtalen, vil lånet ditt bli utbetalt. Avhengig av hvilken bank du har, vil du motta midlene på konto innen 1-3 virkedager.

Sikre deg forbrukslån lav rente med lånemegler

For mange kan det være utfordrende å finne frem til den rette långiveren som sikrer deg det beste tilbudet. Om du føler at denne beskrivelsen passer deg, kan det være lurt at du tar i bruk en lånemegler. Dette er en formidler av forbrukslån som både vil spare deg for tid og som samtidig sikrer at du får det mest konkurransedyktige tilbudet på markedet. Det beste tilbudet inkluderer at du får et forbrukslån lav rente.

Tjenesten er gratis og helt uforpliktende. Det betyr at du ikke behøver å takke ja til noen av tilbudene du eventuelt får inn. Skulle det derfor vise seg at det er ingen av tilbudene som virker å være det du er på jakt etter, kan du fint avslå samtlige av dem.

Sammenlign tilbud om forbrukslån med lav rente

Skulle du derimot finne noen tilbud som virker å være av interesse for deg, bør du sammenligne dem. Det kan virke å være små forskjeller mellom de ulike tilbudene du sitter med. Derfor er det desto viktigere at du sammenligner dem, spesielt for å sikre at du får det lånet som gir deg lavest rente.

Når du skal sammenligne tilbudene er det viktig at du ser på:

  1. Rentesatsen
  2. Løpetiden
  3. Vilkår og betingelser
  4. Gebyrer
  5. Kundeomtaler

Dette er alle faktorer som kan bidra til at du gjør et godt valg slik at du får det forbrukslånet du hadde sett for deg. Både med tanke på beløp, men også rentenivået.

Oppsummering

  1. Når du skal søke om forbrukslån med lav rente, handler dette om å få så gode vilkår og betingelser som mulig. Det er flere tiltak du selv kan gjøre for å sørge for at du får et forbrukslån med beste.
  2. Renten du får på ditt forbrukslån blir bestemt av flere aspekter ved din økonomi. Du bør derfor sørge for å ha en så god kredittscore som mulig før du søker om forbrukslån.
  3. Å ha en god kredittscore vil være avgjørende for at du får en så lav rente som mulig. Om du ikke har en god kredittscore, kan det være mulig å få en bedre rente ved å søke sammen med en medlåntaker.
  4. Et forbrukslån som blir innvilget med sikkerhet i bunn, vil kunne resultere i en langt bedre rente enn om du søker om et forbrukslån uten sikkerhet.
  5. Bruk tid på å sammenligne lånetilbudene dine. Det kan være små forskjeller blant tilbudene som kan ha en stor effekt på din økonomi.
Scroll to Top